On Line

web stats

Wednesday 6 March 2013

Πανικός χωρίς λόγο Αφρουλα μου

Χθες το βράδι ηρθε στα μειλ μου ενα γραμμα απο κάποια Αφρούλα!

Ειχε τίτλο "ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ BLOGO-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ"

Το οποίο ελεγε τα εξής:



- 6 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΗΚΕΙΣ ΣΤΟ "ΔΙΚΤΥΟ" -

1. ΓΙΑΤΙ ΤΟ BLOGGING ΕΙΝΑΙ ΧΟΜΠΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΝΕΝΟΣ.

2. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑΤΑ.

3. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΟΠΟΥΣ.

4. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ.

5. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ "ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙΑ". Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.

6. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ "ΟΜΑΔΑ" ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ BLOG. ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΙ.


ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ
ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
BEAUTY BLOGGER


Καταρχας,το μισω οταν γραφουν με κεφαλαία,ειναι σαν να φωνάζει ο άλλος.

Οταν λέει Δικτυο,δεν εχω καταλαβει τι εννοει η κοπελιά.
Εγω προσωπικά,ως Ευγενία δεν ανηκω σε κανενα δίκτυο.
Σε λίστα με Beauty Bloggers ναι.
Γράφτηκα εκει επειδη νομιζα και νομιζω ειναι καταγεγραμμένα ολα τα ΒΒ blogs,no;
Αν ισχυει κάτι αλλο ας με ενημερωσει καποιος plz.
Απο που να το πιασω αυτο το γραμμα και που να το αφησω.
Ενα ειναι το σιγουρο.
Μιλάει για τις "Greek Beauty Bloggers" μια ομαδα 2-3 γυναικων που ειχαν την πρωτοβουλια και μπραβο τους, να μαζεψουν  οσα blogs γραφουν και μιλουν για ομορφια οσο αφορα τη περιποιηση προσωπου και σωματος,το μακιγιαζ,τις τασεις της μοδας κλπ.
Επίσης ,νομιζω οτι ολα ξεκινησαν απο ενα Coffee meeting  και την αντιδραση αυτης της "ομαδας" η οποια αντεδρασε με ενα γράμμα που ουσιαστικα "μάλωνε" την διοργανωτρια αυτης της συνάντησης.
To γραμμα ήταν το εξης:
Αγαπητά μας μέλη,

Με αφορμή ένα mail που λάβαμε από μια εταιρεία σχετικά με ένα review που έγινε από συγκεκριμένο blog για προϊόντα που κέρδισε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από beauty bloggers στις 16/12/12, η ομάδα του GBΒ θα ήθελε να σας ενημερώσει σχετικά με τα παρακάτω:

Καταρχήν θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το δίκτυο των GBB δεν είναι κάποια κλειστή ομάδα η οποία επιδιώκει να σας "καπελώσει". Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν αποτελούμε κάποιο είδος "σωματείου" όπου η συμμετοχή σας υπάγεται σε ορισμένες προϋποθέσεις και υποχρεώσεις. Το δίκτυο των Greek Beauty Bloggers αποτελεί  τη μοναδική κοινότητα στην Ελλάδα με σκοπό να προάγει το Beauty Blogging όπου τα μέλη της αθροίζονται πάνω από 250 μέχρι στιγμής και σίγουρα όλες σας αναγνωρίζετε ότι μέσω του δικτύουμας  και των πρώτων συναντήσεων μας το beauty blogging έγινε πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα και στις beauty εταιρείες.

Δυστυχώς επειδή δεν μπορέσαμε να μάθουμε ποιος τελικά διοργάνωσε τη συνάντηση της Αθήνας όσο και αν ρωτήσαμε beauty bloggers που συμμετείχαν, αποστέλουμε αυτό το μήνυμα σε όλα τα μέλη.

Θα θέλαμε να σας διευκρινήσουμε ότι για την συγκεκριμένη συνάντηση στην Αθήνα την οποία δεν διοργανώσαμε εμείς, σε επικοινωνία που είχαμε με 2 PR εταιρειών συν το μήνυμα που λάβαμε από την τρίτη εταιρεία που αναφέρεραμε παραπάνω, διαπιστώσαμε με μεγάλη μας έκπληξη ότι και οι 3 εταιρείες είχαν την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη συνάντηση διοργανώθηκε από τις GBB, γεγονός που ενισχύθηκε από την την ίδια ημερομηνία διοργάνωσης της με την συνάντηση της Θεσσαλονίκης, ενώ είχε προγραμματιστεί για νωρίτερα.
 
Σας τονίζουμε ότι χαιρόμαστε πάρα πολύ που διοργανώνονται συναντήσεις μεγάλες ή μικρές μεταξύ των beauty bloggers γιατί αυτό σημαίνει ότι ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς του δικτύου μας έχει πετύχει μιας και το να σας φέρουμε πιο κοντά ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Βέβαια θα μας χαροποιούσε περισσότερο αν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες πραγματοποιούνταν σε συνεργασία με το δίκτυο των GBB γιατί ως μέλη μας η ενεργή σας υποστήριξη στο δίκτυο, μεταφράζεται ως ενεργή συμμετοχή σας με προτάσεις και ιδέες για το κοινό καλό όλων μας. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι είστε απλά μέλη μας για τη συμμετοχή σας μόνο στις συναντήσεις με απώτερο σκοπό να πάρετε δωρεάν κάποια goodies bags. Θα θέλαμε όμως να σας παρακαλέσουμε στη δημιουργία μελλοντικών συναντήσεων χωρίς τη συμμετοχή των GBB,έστω και αν είστε μέλη μας, να μη χρησιμοποιείτε για οποιοδήποτε σκοπό το όνομα του δικτύου και να ξεκαθαρίζετε ότι δεν απευθύνεστε σε beauty εταιρείες εκ μέρους του δικτύου.

Νομίζουμε ότι είναι σε όλες σας κατανοητό ότι η εμπλοκή του ονόματος του δικτύου μας σε μια υπόθεση παραπόνων ζημιώνει πάρα πολύ την εικόνα μας και μεταξύ μας πιστέψτε μας ότι ο χρόνος μας είναι αρκετά πολύτιμος από το αναλωνόμαστε να ξεκαθαρίζουμε σε υπεύθυνους PR εταιρειών, με τους οποίους διατηρούμε άριστες σχέσεις, ότι το δίκτυο δεν ευθύνεται για κάτι που δεν διοργάνωσε.
 
Πιστεύουμε ότι η εξωστρέφεια σε μια ομάδα και η διάθεση για συνεργασία μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει. Είμαστε κοντά σας για να ακούσουμε οποιοδήποτε παράπονο ή προβληματισμό έχετε σχετικά με το δίκτυο.

Η ομάδα του GBB Χριστίνα Demi

Ετσι λοιπον εχουν τα πραγματα. Προσωπικα ως Ευγενία,θεωρω ολα αυτα εναν πανικο χωρις λόγο.Κανεις δεν χρειαζεται να πάρει αδεια απο κανενα για συναντησεις μεταξύ ανθρωπων που τους ενωνει ενα συγκεκριμενο θέμα,και η εκφραση Ελληνιδες Μπλογκερς για την ομορφια-Greek Beauty Bloggers δεν ειναι απαγορευτικο να το χρησιμοποιει καποια εφοσον αυτο που κάνει στο blog της ειναι αυτο,δλδ να μιλαει για ομορφια.Δεν γνωριζω τι συμφεροντα κρυβονται και απο τις δυο πλευρες,ουτε με αφορα ουτε θέλω να μάθω,αλλωστε Χανια μένω,ευκαιρια να γνωρισω τις κοπελες που θαυμαζω θα εχω μονο οταν ανεβω για δουλειες στη Αθηνα η τη Θεσσαλονικη και εφοσον το γουσταρω και το θέλω εγω,χωρις να ζητησω απο κανενα να μου δωσει "αδεια" .

Δεν θα γλυψω κανένα,δεν θα υποκύψω σε κανενα που θα μου πει πως θα το κάνω στο μπλογκ μου ,τι θα γραφω σε αυτο και πως θα το γραψω,αν θα φυγω απο μια λιστα ή οχι. Θεωρησα λοιπον σωστό,να γραψω κάποια πραγματα ανοιχτα και ξεκάθαρα.

Οπως και σε αυτο το μπλογκ δεν θα δειτε διαγωνισμούς με υποχρεωτικες κινησεις για επιτυχη συμμετοχη ,αλλά διαγωνισμούς (ετοιμαζω σιγα σιγα εναν) για οσες και οσους με ακολουθουν ηδη.

Αυτα τα ατομα ειναι εδω σχεδον απο τοτε που ξεκίνησα,με στηρίζουν,κάποια ειχαν την ευγενικη καλοσυνη και τις ευχαριστω να με προσθεσουν επειδη τις προσθεσα εγω,σας βγάζω το καπελο κοριτσια,εχω κάνει και φιλιες με καποιες απο εσας,οι οποιες γνωριζετε οτι παντα οποτε μιλάμε ειμαι ειλικρινής.

Χμ τι αλλο να γράψω;
Α επίσης μισω,να μου βάζετε το λινκ του μπλογκ σας κάτω απο τα σχολια σας.Να ξερετε οτι δεν θα σας ακολουθησω επειδη το ζητάτε αλλά εφοσον μου αρεσει ο τροπος και οσα γράφετε.

Ναι εχω ζητησει απο εταιρίες παλιοτερα να μου στείλουν δειγματα ,που σε αλλες απλοχερα εδιναν επειδη ειχαν φολουερς και σχόλια.
Εφαγα χυλόπιτα απο ολες σχεδον εκτος απο την Lierac Hellas η οποια άμεσα μου εστειλε δειγματα απο προιοντα της χωρις πολλες ερωτησεις και ουτε την ενοιαξε αν ειχα φολοουερς η οχι.

Πριν ενα μηνα ειχα στειλει και στη Firmoo η οποια με απόρριψε.


 Στη σελίδα τους λένε οτι δινουν δωρεαν (και καλα-πληρωνεις τα μεταφορικα-χωρις να συνυπολογισουμε τη τζαμπα διαφήμιση τους-σου κανουν και καλα χάρη που στα στέλνουν) γυαλια,εφοσον εισαι μπλογκερ ,με τη προυπόθεση να αναφερθεις στη σελίδα σου για αυτα,να τα βγάλεις φωτο κλπ κλπ. Υπαρχει βεβαια και η εναλλακτική σε μια αγορα σου, να σου κάνουν δωρο αλλο ενα ζευγάρι. Λέω "Ας δοκιμάσω,τι ειχα να χάσω;"

Ηξερα οτι θα απορριφθεί το αίτημα μου ,επειδη δεν εχω πολλους followers και δεν εχω σχολια στις αναρτησεις μου.
 Δεν τα αναζητω κιόλα.
Την αποψη μου λέω.
Ειμαι στο χωρο του blogging παρα πολλα χρόνια.
Ξέρω τι παιζεται και πως παίζεται.
Ακομα και στο προσωπικο μου μπλογκ που το εχω απο το 2006 ,δεν εχω αρκετα σχολια,ουτε followers, μα κάθε μηνα ειχα πανω απο 5000 viewers.
Αυτο με ενοιαζε και με νοιαζει.Το εχω παραμελησει η αληθεια ειναι.
Παραυτα συνεχιζει να εχει αρκετους που το επισκεπτονται και καραγουσταρω.
Στα μπλογκς ομορφιας ειναι αλλιως τα πραγματα .
Αλλοι ειναι οι κανονες αλλά προσωπικα ο μονος κανονας που ξέρω είναι η ειλικρίνεια.

Το γραμμα τους-απαντηση τους για το αιτημα μου.

 Hi,
Thanks for your interest in us, but we are sorry to say that your application has not been approved. It can be one of the following reasons:
1.The content of your blog is not suitable for a review of glasses.
 2.This offer is unavailable for your country.(This offer is only available for USA now)
3. The average comments on your blog are less than Five. Your understanding will be highly appreciated. However, we kindly suggest you get your free eyewear in another way.
You can go to choose your favorite pair. Click " FIRST PAIR FREE,GET NOW......"

 Σε γενικες γραμμες στο email τους ελεγαν Χαρηκαμε για το ενδιαφερον σας αλλα το αιτημα σας απορρίφθηκε. Επειδη αυτη τη περιοδο στελνουν μόνο Αμερική. Επειδη τα σχολια στις αναρτησεις μου ειναι λιγοτερα απο 5. Επειδη το περιεχομενο της σελίδας μου δεν ειναι το καταλληλο για να προβάλλω τα γυαλια τους.

Οποτε αποφάσισα NO MORE. Το μπλογκ μου θα ειναι καθαρα διαφορετικο απο τα υπολοιπα.Δεν θα γραφω για οσα γραφουν οι υπολοιπες,με διαφορετικα προιοντα.
Εχω βαρεθει πραγματικα,να γραφουν οι περισσοτερες αν οχι ολες για τα ιδια πραγματα την ιδια στιγμή για το ιδιο θέμα .
Δεν ξερω τι πραγματικα συμβαινει στο χωρο του μπλογκινγκ σχετικα με ομορφια.
Ξερω ομως στα σιγουρα,οτι το αφεντικο ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ και εγω ειμαι αυτη που θα αποφασισω τι και ποτε θα το γράψω.

Α και το αλλο;
Στο φατσοτεφτερο υπηρχε μια ομαδα-γκρουπ το Greek Beauty Bloggers Team ειχε και την ομαδα που εκανες  Like για να ενημερωνεσαι το Greek Beauty Bloggers ,οπου ειμασταν μαζεμενες ολες και ξαφνικα,εχουν δημιουργει ομαδες στην ομαδα στη παραομαδα οπως Beauty in Pink ,Beautystars κλπ,οπου ειναι μαζεμενες παλι οι ιδιες κοπελες,που ενημερωνουν για τα ιδιες αναρτησεις σε ολα αυτα,ασε που μου κάνουν add χωρις να με ρωτησουν και ξαφνικα βλεπω οτι ειμαι σε 4-5 τετοια γκρουπ!!!
Πατε καλα;;;;;;
Χαλαρωστε λίγο!!!
Με αφορμη λοιπον την Αφρουλα,βρηκα και εγω τη καταλληλη στιγμη να "χωσω" για μερικα πραγματακια.
 Αυτα ..

Αγαπη και θετική ενεργεια λοιπόν.

4 comments:

  1. πάρα πολύ ειλικρινές το post σου,και χαίρομαι που βλέπω και άλλες κοπέλες να σκέφτονται έτσι!ας είμαστε ειλικρινείς,προχθές αναρωτιόμουν πως μπορεί κοπέλες που απλά διαφημίζουν προϊόντα να έχουν 1000 και followers...απορούσα με τον εαυτό μου,τι κάνω λάθος...τελικά το λάθος μου ήταν που ασχολήθηκα...εγώ θα συνεχίζω να γράφω για πράγματα που αγοράζω και ας μην είναι της ''μόδας''.δύο εταιρίες μου έστειλαν και έγραψα την δική μου άποψη.σαν αναγνώστρια επηρεάστηκα και αγόρασα μάπες πράγματα,που εκθειάζονταν με τα καλύτερα λόγια.κάποτε ήθελα ''μεγάλες'' bloggers να με ακολουθούν,και στεναχωριόμουν που δεν το έκαναν.τώρα νιώθω πλήρης σαν blogger,κάθε φορά που κοπέλες που είτε έχουν ''μικρό'' blog ούτε καθόλου,με ακολουθούν,μου μιλάνε,συζητάμε,μου έχουν πει ότι έχουν πάρει κάτι από αυτά που έγραψα.κάτι που άλλα blogs δεν ΄χουν διαφημίσει.νομίζω πως στο τέλος θα πέσουν οι μάσκες,και αν υπάρχουν δίκτυα κτλ.ο κόσμος δεν είναι χαζός και θα το καταλάβει.το θέμα είναι κάποιοι να καταλάβουν ότι το ίντερνετ δε μπορεί να γίνει τηλεόραση-γιατί δε μπορείς να κοροϊδεύεις τον αναγνώστη όπως τον τηλεθεατή,και όλα στο τέλος πληρώνονται...όσο για τα firmo,το έχω ξανακούσει,αλλά νομίζω πως δε χρειάζεται να σκας,για ένα ψεύτικο ζευγάρι γυαλιών!βέβαια ξέρω πως νιώθεις όταν σου στέλνουν κάτι,αλλά πλέον εγώ-και πιστεύω και εσύ-θες το blog σου να διαφέρει!και να μας πληρώνανε με λεφτά για τη διαφήμιση να πω εντάξει,αλλά στο τζάμπα;;;λέει πολλά αυτό!!!αυτά τα ολίγα είχα να πω!!!

    ReplyDelete
  2. Ευχαριστω για το σχολιο σου Χαρά!Δεν "εσκασα" για τα γιαλιά ,απλά τσατίστηκα,κακως μεν αλλά τσατίστηκα οχι τοσο με εκεινους αλλα με εμενα που μπήκα στη διαδικασία να στείλω αίτημα.Δεν ξέρω πως ειναι το συναισθημα να σου στελνουν κάτι χωρις να το περιμένεις και μετα απο ολα αυτα δεν θέλω να ξέρω.Προτιμώ τις εκπλήξεις του υπεροχου αντρα μου χιχιχι.Οκ θα μου πεις μα διαφήμιση δεν κάνεις οταν γραφεις για προιοντα που δοκίμασες;Ναι εχεις δικιο.Οταν γράφω ομως,δεν το σκέφτομαι αυτο.Δεν με ενδιαφέρει η μαρκα-η ετικετα.Με ενδιαφερει το προιον , η ποιοτητα του, και κατα ποσο λειτουργησε βάσει της περιγραφης του γι αυτο δεν με νοιάζει αν θα πέσουν από κάποιες "οι μάσκες" αλλωστε αποκριες εχουμε χαχαχα.Φιλακια!!

    ReplyDelete
  3. Επιτέλους κάποιος έπρεπε να γράψει και κάτι!!!Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου....έπαθα και εγώ το ίδιο με τη firmoo, πόσο αντι-επαγγελματικοί??? Αφού μετά κέρδισα ένα κουπόνι να πάρω free γυαλιά και δεν τα αγόρασα....
    Γενικότερα είμαι τις άποψης οτι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τα εν λόγο e-mail...αλλά έχει παραγίνει το κακό και καλά έκανες και εγραψες την άποψή σου...Και γιατί εγώ είμαι υποχρεωμένη να διαβάζω της απόψεις της οποιαδήποτε Αφρούλας κάθε μέρα στο προσωπικό μου e-mail?
    Και εμείς έχουμε γνώμη δεν αρχίσαμε να μοιράζουμε e-mail...

    ReplyDelete
  4. Ευγενία μου πάρα πολύ ωραία ανάρτηση και θα συμφωνήσω απόλυτα σε όλα. Όσο για την firmoo μου έστειλε ένα ζευγάρι γυαλιά για review όταν είχα ακόμα σχετικά λίγους followers (100-200), σίγουρα ήταν πολύ άκομψο αυτό που σου απάντησαν αλλά δυστυχώς αυτές οι εταιρείες έτσι λειτουργούν, αν δεν έχεις αρκετό κοινό δε στέλνουν γιατί θέλουν να έχουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη διαφήμιση (ή αναφορά στο όνομα τους έστω σε περίπτωση που η κριτική δεν είναι θετική)Παρ'όλο που θεωρώ απαράδεκτο το ότι σου έστειλαν ένα τόσο τυποποιημένο mail σαν απάντηση και ούτε καν κάτι πιο προσωπικό, τα προιόντα τους μου αρέσουν πολύ και αγορασα και μονη μου γυαλια μετα το 1ο ζευγαρι που ελαβα δωρεαν. Και νομιζω ξερεις πως αν δε μου αρεσαν δε θα κολλωνα να τα κραξω ανελεητα :p Ούτε εμένα μου αρέσει να βλέπω όλες τις κοπέλες να μιλάνε παράλληλα για τα ίδια πράγματα, γι'αυτό κιόλας είναι πράγματα που έχω εδώ και μήνες αλλά συνεχώς αναβάλω να γράψω γι'αυτά και θα το κάνω όποτε εγώ θελήσω. Σίγουρα φαίνεται όποια κάνει κάτι για το συμφέρον και όχι από αγάπη για την ομορφιά και τις αναγνώστριες της. Οπότε κανένας λόγος για σύγχιση και παρεξηγήσεις..

    ReplyDelete

Οι αναρτήσεις δεν είναι σε καμιά περίπτωση διαφημιστικές αλλά ενημερωτικές! Δοκιμάζω τα προϊόντα που εγώ αγοράζω με δικά μου χρήματα και απλά γράφω και μοιράζομαι, την προσωπική μου άποψη πάνω σ’ αυτά .